Bij mij in de praktijk kun je in een veilige omgeving terecht voor een Vlow® borstweefselbehandeling. Deze behandeling richt zich speciaal op de kwetsbare borst van de vrouw. Borsten zijn niet alleen fysiek kwetsbaar, ze spelen vaak ook een belangrijke rol bij de mentale en emotionele gezondheid van de vrouw. De Vlow®borstweefselbehandeling wordt vaak gezien als een borstmassage, maar dat is het niet. Het is een techniek die voortkomt uit de osteopathie.

Waar staat Vlow® voor?

Vlow® staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel. De technieken die hierbij gebruikt worden hebben hun oorsprong in de osteopathie en richten zich vooral op een verbetering van de doorbloeding en lymfe-drainage van je borsten en het weefsel er omheen. Zo helpt het de borsten gezond te blijven. Er lopen ontzettend veel lymfe-vaten, ook wel fascia genoemd, door je borsten. Deze zorgen voor de afvoer van afvalstoffen. Wanneer deze afvoer verstoord wordt en langere tijd zo aanhoudt is de kans op klachten en aandoeningen groter. De fascia kan je vergelijken met een mandarijn. Als je deze pelt zit hier een wit vliesje met witte draadjes omheen. Dit houdt de mandarijn bij elkaar. Het menselijk lichaam heeft ook zo’n vlies wat ons lichaam bij elkaar houdt. Als je deze door middel van een Vlow behandeling ruimte geeft dan geef je het lichaam een signaal om beter door te stromen.

Wat doet een Vlow® borstweefselbehandelaar?

Een Vlow® borstweefselbehandling is vooral gericht op ontspanning van je hele bovenlichaam. Daarnaast zal het ook lokale spanningen in en rond je borsten verminderen. Het doel is om je borstweefsel en het weefsel er omheen kwalitatief te verbeteren en elastischer te maken.

Een Vlow® behandeling is een zachte en ontspannende behandeling. Je borsten zullen worden onderzocht op verhardingen, pijnlijke plekken of oneffenheden. Deze worden door mij nauwkeurig in kaart gebracht, waarna ik ze zal behandelen. Hierdoor zal je borstweefsel verbeteren en soepel en elastisch worden. De behandeling is pijnloos, al kan het als er ontstekingen of veel afvalstoffen aanwezig zijn iets gevoeliger zijn.

Waarom een Vlow® borstweefselbehandeling?

Allereerst is het mijn doel om je te laten ontspannen. Daarnaast het mijn doel om je met meer liefde en gevoel naar je borsten te kijken. Je borsten zijn zo’n essentieel onderdeel van je lichaam. Ze betekenen veel voor je en ze verdienen extra aandacht. Door deze behandeling zal de doorbloeding van je borsten beter worden en de elasticiteit van je borsten en het gebied er omheen verbeteren. Je kunt deze behandeling boeken als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over de staat van je borsten, als je zwanger bent en borstvoeding wil geven of als je pijnlijk littekenweefsel hebt wat extra zorg nodig heeft. Of misschien heb je pijnlijke borsten rondom je menstruatie, ervaar je pijn door de grootte van je borsten of heb je regelmatig cystes of mastitis.

Bij welke ‘klachten’ kan een Vlow borstweefselbehandeling uitkomst bieden?

Allereerst wil ik zeggen dat je niet per se klachten hoeft te hebben aan je borsten. Je kunt zo’n Vlow® borstweefselbehandeling boeken omdat je goed voor je lijf en je borsten wil zorgen. Maar je kunt mij ook inschakelen bij het volgende:

  • Ter voorbereiding op het geven van borstvoeding (vanaf 35 weken zwangerschap) of ter onderhoud van je borsten tijdens de borstvoedingsperiode.
  • Na een borstoperatie of borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker.
  • Bij zere borsten tijdens je ovulatie en/of menstruatie.
  • Bij vragen over je borsten.
  • Als je borsten in de weg zitten en zeer doen.
  • Bij kleine, grote of ongelijke borsten.
  • Bij nek- en rugklachten.